Tjek dit tag for utætheder jævnligt – f.eks. efter en tagrensning

Ældre tag
Tjek dit tag for utætheder jævnligt – f.eks. efter en tagrensning
Henrik Andersen
-
05/09/2022
-

Vil du være sikker på, at dit tag kan holde i så lang tid som muligt? Så er det vigtigt, at du løbende sørger for at vedligeholde det. Det indebærer ikke udelukkende, at du får renset alger, mos og anden beplantning væk, men også at du tjekker efter utætheder, som kan gøre stor skade på boligen.

Hvorfor bør jeg tjekke taget for utætheder?

Det er vigtigt at kontrollere dit tag regelmæssigt for utætheder, da de kan forårsage alvorlige skader på dit hus, hvis de ikke bliver behandlet i tide. Der kan opstå utætheder af forskellige årsager – eksempelvis beskadigede tagsten, inddækninger eller tætningsmaterialer eller endda manglende tagsten.

Hvis der er utætheder i taget, kan vand sive igennem, hvilket kan forårsage skade på den indre konstruktion i huset. Samtidig kan det få lofter til at hænge, vægge til at skævvride og endda skabe farlig skimmelvækst, som kan være usundt – og i værste tilfælde kan det gøre hjemmet ubeboeligt.

Ved at kontrollere for utætheder regelmæssigt – f.eks. efter en algebehandling – kan du opdage eventuelle problemer tidligt og forhindre, at de forårsager yderligere skader på din bolig, som kan ende med at koste mange penge eller gøre dit hjem ubeboeligt. Der er derfor mange penge at spare, hvis du tjekker taget løbende.

Hvordan finder jeg en lækage?

Det er også en god idé at holde øje med dit tag under kraftig regn eller storme, da det er her, at der er størst sandsynlighed for, at der opstår utætheder. Hvis du finder en lækage, er det vigtigt, at du handler så hurtigt som muligt. Afhængigt af skadens alvor skal du måske tilkalde en professionel tagdækker for at få repareret lækagen – f.eks. via understrygning af taget.

I nogle tilfælde kan du også være nødt til at udskifte hele taget. Det er dog kun i slemme tilfælde, og det er sjældent nødvendigt, medmindre taget har mange år på bagen og derfor alligevel trænger til at blive udskiftet. Ofte kan du komme langt ved blot at få taget renset eller fjernet alger.

Hvorfor skal jeg få mit tag renset?

Der er en række grunde til, at du bør få dit tag renset regelmæssigt. For det første kan en rensning af dit tag være med til at fjerne alger, mos og andre former for beplantning, der vokser på taget. Beplantning kan ikke blot gøre dit tag grimt, men de kan også forårsage skade ved at blokere for vand- og luftgennemstrømningen.

For det andet får du lettere ved at identificere eventuelle utætheder i taget, når du får det renset. Ved at fjerne det snavs og affald, der normalt ophober sig på taget, kan du se eventuelle skader, der kan være forårsaget af vejrliget eller alder. Det betyder, at eventuelle utætheder kan repareres, før de forårsager alvorlige skader på dit hus.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!